კალიფორნიის რულეტი მიეკუთვნება ურამაკს, რულეტის სახეობას, რომელსაც შიგნით აქვს შიგთავსი, ხოლო ბრინჯი გარეთ (ტრადიციული მაკისგან განსხვავებით, რომელსაც გარედან ნორის ზღვის მცენარეების ფურცლით ახვევენ). ეს რულონები პირველად დამზადდა შეერთებულ შტატებში, ლოს ანჯელესში (კალიფორნია), რესტორან "ტოკიო კაიკანში" 1970-იან წლებში. ისინი რესტორნის პატრონების გემოვნებაზე მივიდნენ და შედეგად რულეტი დიდი პოპულარობით სარგებლობდა აზიური სამზარეულოს მოყვარულთა შორის მთელ მსოფლიოში.